Icon Icon

Švajcarske rolne

Brzo, lako i ukusno!

Potrebno:

  • 3 jaja
  • 75g šećera
  • 75g brašna
  • malo šećera u prahu za glazuru


Za fil:



  • 75g džema od malina (može i druga vrsta džema)
  • 125ml pavlake za kuvanje
  • 100g malina ili voća od koga je pravljen džem



Priprema: Zagrejati rernu na 200C. Umutiti jaja i šećer dok ne postane penasto. Sve to pomešati sa brašnom i umutiti smesu. Smesu izliti u prethodno podmazan pleh površine 23x30cm. Peći 7-10 minuta, dok ne postane vazdušasto i meko na dodir. Izvaditi iz rerne i ostaviti smesu da se ohladi na papiru za pečenje ili aluminijumskoj foliji. Kada se ohladi, smesu premazati džemom, ostavljajući slobodnog mesta po krajevima. Potom premazati pavlakom za kuvanje, iseckati maline i razbacati ih preko pavlake, ali da ih ne bude previše kako ne bi ispadale napolje. Urolati testo, posuti šećerom u prahu i dekorisati po ukusu. Služiti hladno!

Napomena: Da se smesa ne bi lepila, najbolje je obložiti pleh papirom za pečenje!
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...