Brzo, lako i ukusno!
Potrebno:
Za fil:
Priprema: Zagrejati rernu na 200C. Umutiti jaja i šećer dok ne postane penasto. Sve to pomešati sa brašnom i umutiti smesu. Smesu izliti u prethodno podmazan pleh površine 23x30cm. Peći 7-10 minuta, dok ne postane vazdušasto i meko na dodir. Izvaditi iz rerne i ostaviti smesu da se ohladi na papiru za pečenje ili aluminijumskoj foliji. Kada se ohladi, smesu premazati džemom, ostavljajući slobodnog mesta po krajevima. Potom premazati pavlakom za kuvanje, iseckati maline i razbacati ih preko pavlake, ali da ih ne bude previše kako ne bi ispadale napolje. Urolati testo, posuti šećerom u prahu i dekorisati po ukusu. Služiti hladno!
Napomena: Da se smesa ne bi lepila, najbolje je obložiti pleh papirom za pečenje!
Potrebno:
- 3 jaja
- 75g šećera
- 75g brašna
- malo šećera u prahu za glazuru
Za fil:
- 75g džema od malina (može i druga vrsta džema)
- 125ml pavlake za kuvanje
- 100g malina ili voća od koga je pravljen džem
Priprema: Zagrejati rernu na 200C. Umutiti jaja i šećer dok ne postane penasto. Sve to pomešati sa brašnom i umutiti smesu. Smesu izliti u prethodno podmazan pleh površine 23x30cm. Peći 7-10 minuta, dok ne postane vazdušasto i meko na dodir. Izvaditi iz rerne i ostaviti smesu da se ohladi na papiru za pečenje ili aluminijumskoj foliji. Kada se ohladi, smesu premazati džemom, ostavljajući slobodnog mesta po krajevima. Potom premazati pavlakom za kuvanje, iseckati maline i razbacati ih preko pavlake, ali da ih ne bude previše kako ne bi ispadale napolje. Urolati testo, posuti šećerom u prahu i dekorisati po ukusu. Služiti hladno!
Napomena: Da se smesa ne bi lepila, najbolje je obložiti pleh papirom za pečenje!
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар