Predivan recept za Dan zaljubljenih. Lagano, lako i ukusno!
Potrebno:
- 150g mlečne čokolade
- 150g bele čokolade
- 750g velikih jagoda (opranih)
- aluminijumska folija ili papir za pečenje
Priprema:
Uzeti jedan pleh i pokriti ga aluminijumskom folijom. Izlomiti mlečnu čokoladu u manju šerpu. Potom uzeti drugu, malo veću, šerpu i napuniti 2/3 vodom. Ostaviti vodu da proključa na visokoj temperaturi, a potom sniziti temperaturu. Šerpu sa čokoladom staviti na šerpu sa vodom, ali šerpa ne sme dodirivati vodu. Mešati metalnom kašikom dok ne postane tečno i bez grudvica. Potopiti polovinu jagoda u čokoladu i ostaviti na pleh pokriven folijom da se ohladi. Potom ponoviti postupak sa belom čokoladom i ostatkom jagoda. Kada se čokolada ohladi, jagode postaviti na poslužaonik i odložiti ih u frižider. Služiti hladno! Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар