Icon Icon

Čokoladne jagode

Predivan recept za Dan zaljubljenih. Lagano, lako i ukusno!



Potrebno: 


  • 150g mlečne čokolade
  • 150g bele čokolade
  • 750g velikih jagoda (opranih)
  • aluminijumska folija ili papir za pečenje
Priprema:

Uzeti jedan pleh i pokriti ga aluminijumskom folijom. Izlomiti mlečnu čokoladu u manju šerpu. Potom uzeti drugu, malo veću, šerpu i napuniti 2/3 vodom. Ostaviti vodu da proključa na visokoj temperaturi, a potom sniziti temperaturu. Šerpu sa čokoladom staviti na šerpu sa vodom, ali šerpa ne sme dodirivati vodu. Mešati metalnom kašikom dok ne postane tečno i bez grudvica. Potopiti polovinu jagoda u čokoladu i ostaviti na pleh pokriven folijom da se ohladi. Potom ponoviti postupak sa belom čokoladom i ostatkom jagoda. Kada se čokolada ohladi, jagode postaviti na poslužaonik i odložiti ih u frižider. Služiti hladno! Prijatno!







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...