Potrebno:
Za koru:
- 300 gr. mlevene plazme
- 5 supenih kašika mleka ( ako želite mekšu koru stavite malo više)
- 160gr. putera
Za beli fil :
- 2 pakovanja sira Ala kajmak - 2x250g = 500g
- 8 kašika šećera u prahu
- 1 kesica želatina
- 1/4 l slatke pavlake
- 1 vanilin šećer
Završni fil od voća:
- 500 gr.višanja ili nekog voća po želji ( preporučujem da to bude šumsko voće ili neko bobičasto voće)
- 8 kašika šećera
- 1 kesica želatina
- 2 dl vode
Priprema:
- Umešati smesu za koru i dobro je izgnječiti rukama. Staviti u kalup prečnika 26 cm, dobro je pritisnuti i ostaviti u
frižider da se stegne 20-30 min.
-
Za beli fil prvo se umuti ala kajmak sa šećerom. Doda se zatim želatin pripremljen po uputstvu sa kesice ali da bude topao . Posebno umutiti 1/4 l slatke pavlake i spojiti sa prethodnom smesom. Smesu hladiti u frižideru oko 20-tak minuta i izliti je na koru.
-
Za završni fil u šerpicu staviti šećer, voće i vodu. Prokuvati 4-5 min. Zatim ga skinuti sa vatre. U medjuvremenu dok voće kuvate pripremite želatin po uputstvu pa ga dodajte u voće. Hladite ga na sobnoj temperaturi, pa ga odložite u frižider i tek kada se dobro ohladi preliti preko belog fila. Voće će biti retko, ali će se ubrzo stegnuti zbog želatina.
4 коментара:
Napravila sinoc, danas je ukucani slistili :)))
Odlična je, preporučujem svima !!!
http://www.dodaj.rs/f/14/Qq/12qtElCH/img4351.jpg
Drago mi je da je bila ukusna! :)) Prava poslastica za celu porodicu!
Ovaj recept je najbolji. Hvala veliko. Prepocucujem krem fix od dr oetkera u beli krem umesto zelatina.
Definitivno najbolji recept za cheesecake. Svaki put pravim ovako i ispadne fenomenalno.
Постави коментар