Icon Icon

Empanade

Možete ih služiti kao predjelo, grickalice ili kako Vi odlučite









Potrebno:

Testo: 

  • 500g brašna
  • 3 kašike masti
  • 1 kašika margarina
  • 1 dl vode
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 jaje i 1 belance

Slani fil:
  • 1,5 glavice luka
  • sir
  • 2 kobasice
  • malo origana

Slatki fil:
  • jabuke
  • limunovog soka od pola limuna
  • 4 kašike šećera
  • suvog groždja po ukusu
  • 1/2 kašičice cimeta 

Karamel fil:

  • 1/2 limuna
  • šećer
  • margarin
  • sok od 1 pomorandže

Priprema: 


Zagrejati rernu na 180oC. U posudu izmrviti margarin. Dodati mu vodu, šećer, so i brašno. Mesiti testo dok se ne dobije glatka smesa. Ostaviti da odstoji 1h. Za ovo vreme pripremiti slatki i slani fil. Izvaditi testo i razvući ga na debljinu od 3mm. Uzeti šolju i iseći krugove iz testa. Jednu polovinu kruga puniti smesom, a drugom polovinom prekriti i pritisnuti krajeve viljuškom. Peći 20 minuta. 

Slani fil: U posudu dodati iseckan luk, kobasice i izrendati sir. Smesu umešati i posuti origano.

Slatki fil: Izrendati jabuke i dodati šećer i suvo grožđe. Posuti cimet i preliti limunovim sokom.


Ispečene slatke empanade preliti karamel filom.

Karamel fil: Rastopiti šećer i njemu dodati sok od limuna i margarin i dobro umešati. Potom dodati sok od pomorandže, dobro umešati i ostaviti da se ohladi.

Napomena: Slatke empanade služiti hladne, dok slane empanade sližiti dok su tople. Slatki i slani fil možete praviti od sastojaka po ukusu.

Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 коментара:

Zdrava Hrana је рекао...

Au, fenomenalno

Blog girl је рекао...

Hvala! :)

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...