Icon Icon

Tulumbe

Slatko i ukusno!


Potrebno:
Za testo:

6 grama butera
1,5 šolje vode
pola kašičice soli
1,5 šolje brašna 
6 velikih jaja

Za sirup:

6 1 / 4 šolje šećera
4 šolje vode 
1 kašika vanile
1 kašičica soka od limuna


Priprema: 

1. U veliki tiganj staviti sastojke za sirup i ostaviti da provri. Smanjiti temperaturu i kuvati dodatnih 10-15 minuta. Kada je sirup potpuno ohladjen, podeliti ga u dve posude. 

2. Zagrejati rernu na 425oC. U šerpi istopiti puter i dodati vodu. Dodati potom so i brašno i mešati dok se ne napravi smesa koja se odvaja od ivica šerpe. Potom dodavati jaja, jedno po jedno, uz neprestano mešanje, dok smesa ne postane glatka.

3.  Puniti špric toplom smesom i ređati na papir za pečenje. Peći u rerni 20 minuta, dok testo ne naraste, a potom ostaviti još malo da porumeni.

4. Potopiti vrele tulumbe u sirup ili sirup preliti preko njih (nije bitno koji način koristite). Ostaviti da se ohlade! 


Prijatno!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...