Brzo, jednostavno i ukusno!
Potrebno:
- 85g keksa
- 200g Ala-kajmaka
- 200g jogurta sa smanjenim procentom mlečne masti
- 4 kašike šećera (može i više, zavisno od ukusa)
- nekoliko kapi ekstrakta vanile
- 2 kašike džema od jagoda (što kvalitetnijeg)
- 100g oljuštenih i iseckanih jagoda
Priprema:
Staviti keks u plastičnu kesu i udarati oklagijom dok se ne dobiju sitne mrvice. Podeliti keks u 4 čaše.
Pomešati kajmak, jogurt, šećer i ekstrakte vanile dok se ne dobije ujednačena smesa. Posuti ga preko keksa u čašama.
Pomešati iseckane jagode sa džemom. Podeliti ravnomerno smesu u čaše.
Ostaviti da se ohladi!
Napomena: Jagode možete zameniti voćem po ukusu
P.S. Malo dodatnih, kreativnih ideja
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар