Savršene schnee nockerl |
Potrebno:
- 4 belanca
- pola šolje šećera
- 2 šolje mleka
- 1 čaša vode
- 6 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 2 žumanca
- 1 kašičica vanile
- kašika gustina
Priprema:
Umutiti belanca dok ne budu penasta. Dodati pola šolje šećera uz neprestano mešanje.
U veliku posudu pomešati dve šolje mleka, vodu i 6 kašika šećera. Ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje. Kada mleko provri oblikovati kugle i potopiti ih u mleko okrećući i jednu i drugu stranu. Vaditi ih šupljikavom kašikom da bi se ocedile.
U posebnu posudu umutiti žumanca, sa šećerom i vanilom. Dodati kašiku gustina i malo hladnog mleka da se razmuti. Ovu smesu sipati u mleko koje se kuvalo. Mora da bude na vatri. Kuvati 2-3 minute. Smesa treba da bude malo manja nego što je gustina pudinga. Ovu smesu sipati u posude u kojoj će se
služiti šnenokle. Preko ovog krema poredjati knedle od snega. Služiti hladno!
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар