Icon Icon

Šnenokle (Schnee nockerl)

Savršene schnee nockerl


Potrebno: 

  • 4 belanca
  • pola šolje šećera
  • 2 šolje mleka
  • 1 čaša vode
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 žumanca
  • 1 kašičica vanile
  • kašika gustina



Priprema: 

Umutiti belanca dok ne budu penasta. Dodati pola šolje šećera uz neprestano mešanje. 
U veliku posudu pomešati dve šolje mleka, vodu i 6 kašika šećera. Ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje.  Kada mleko provri oblikovati kugle i potopiti ih u mleko okrećući i jednu i drugu stranu. Vaditi ih šupljikavom kašikom da bi se ocedile. 
U posebnu posudu umutiti žumanca, sa šećerom i vanilom. Dodati kašiku gustina i malo hladnog mleka da se razmuti. Ovu smesu sipati u mleko koje se kuvalo. Mora da bude na vatri. Kuvati 2-3 minute. Smesa treba da bude malo manja nego što je gustina pudinga. Ovu smesu sipati u posude u kojoj će se 
služiti šnenokle. Preko ovog krema poredjati knedle od snega. Služiti hladno! 


Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...