Preukusno jelo savršeno za sve prilike. Uživajte!
Potrebno:
- dva pakovanja listova za lazanje ( jedno pakovanje je dovoljno ako su kore veće površine)
- dve glavice crnog luka
- 500gr mlevenog mesa
- 300g kečapa
- 300g kačkavalja
- origano po ukusu
Bešamel sos:
- 50g putera
- pola šolje brašna
- 500ml mleka (možda i više treba)
Priprema:
U šerpi propržiti iseckani luk. Dodati mu meso! Kada meso bude polu proprženo dodati kačkavalj i kečap. Smesu mešati još malo dok se ne ujednači. Skinuti sa vatre. Pleh premazati uljem i poredjati kore dok ne popune ceo prostor. Potom preliti bešamel sosom, crvenom smesom i ponovo poredjati kore. Postupak ponoviti dok ne iskoristite sve sastojke. Služiti toplo.
Priprema bešamel sosa: Staviti u šerpu puter i zagrejati. Brašno pržiti, ali ga ostaviti da bude bele boje (ne sme da požuti). Potom naliti mlakim mlekom i neprestano mešati žicom za sneg, da u umaku ne bi bilo grudvica. Umak kuvati uz stalno mešanje, posoliti i skinuti sa štednjaka.
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар