Icon Icon

Lazanje ( Lasagna recipe)

Preukusno jelo savršeno za sve prilike. Uživajte! 



Potrebno: 

  • dva pakovanja listova za lazanje ( jedno pakovanje je dovoljno ako su kore veće površine)
  • dve glavice crnog luka
  • 500gr mlevenog mesa
  • 300g kečapa
  • 300g kačkavalja
  • origano po ukusu





Bešamel sos: 

  • 50g  putera
  • pola šolje brašna
  • 500ml mleka (možda i više treba) 


Priprema: 

U šerpi propržiti iseckani luk. Dodati mu meso! Kada meso bude polu proprženo dodati kačkavalj i kečap. Smesu mešati još malo dok se ne ujednači. Skinuti sa vatre. Pleh premazati uljem i poredjati kore dok ne popune ceo prostor. Potom preliti bešamel sosom, crvenom smesom i ponovo poredjati kore. Postupak ponoviti dok ne iskoristite sve sastojke. Služiti toplo.

Priprema bešamel sosa: Staviti u šerpu puter i zagrejati. Brašno pržiti, ali ga ostaviti da bude bele boje (ne sme da požuti). Potom naliti mlakim mlekom i neprestano mešati žicom za sneg, da u umaku ne bi bilo grudvica. Umak kuvati uz stalno mešanje, posoliti i skinuti sa štednjaka.





Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...