Icon Icon

Mafini (Muffin)

Mmmm...Savršeno!


Potrebno:

  • 50g crne čokolade
  • 85g maslaca
  • 1 kašika mleka
  • 200g brašna
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 135g šećera
  • 1 jaje
  • 142 ml pavlake
Za preliv:

  • 150g crne čokolade
  • 150g bele čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 200C i obložite papirnim korpicama kalup za mafine. U metalnu posudu izlomite čokoladu, dodajte maslac i tečnost. Rastopite ga u mikrotalasnoj 30-45s ili otopiti na šporetu uz malo vode. Ostavite smesu da se ohladi! U činiju pomešati brašno, sodu bikarbonu i šećer. U drugu posudu umutiti jaje, pomešajte ga sa pavlakom i dodajte u posudu sa brašnom! Ovoj smesi dodati ohladjenu čokoladu. Umešati smesu da se ujednači, ali ne mutiti previše da se ne bi stvrdnulo! Kašikom zahvatati smesu i puniti korpice u kalupu za mafine (3/4 kašike je dovoljno, ali može i više). Mafine peći 20-ak minuta, dok dobro ne narastu! Nožem opsecite ivice i ostavite ih nekoliko minuta u kalupu, a onda ih izvadite i ostavite da se ohlade.
Za preliv isecite krajeve od dve plastične kese. Belu i crnu čokoladu izlomiti u zasebne posude. Topiti ih u mikrotalasnoj na srednjoj temperaturi 2 minuta ili na šporetu. Stavite dve kašike bele čokolade u jednu kesu i dve kašike crne u drugu kesu.
Dekorisanje: Uzmite jedan mafin. Prelijte njegov vrh sadržajem bele čokolade iz kese. Ostavite da se smesa malo razlije. Potom laganim pokretima pravite krugove od crne čokolade da podsećaju na paukovu mrežu.(Krenite od centra i pravite krugove sve do ivice) Postupak ponovite na još 4 mafina. Drugih 5 mafina ( ili manje, zavisi koliko ispadne) prelijte prvo crnom čokoladom iz kese, a krugove pravite od bele čokolade.  Najukusniji su na dan kada su napravljeni. Mogu se jesti dok je preliv topao, a može i kada je hladan. 




Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...