- 500g mlevenog mesa
- 500g krompira kuvanih
- 2 kaške prezli
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 žumanceta
- 1 celo jaje
- soli po ukusu
Za sos:
- 250gr majoneza
- jedno kiselo mleko
- 100gr pavlake
- jedan isceđen limun
- 2 čena belog luka
Priprema:
Krompir, mleveno meso, jaje, crn i beli luk pomešati i zamesiti smesu. Od smese oblikovati ćevape. U sneg od belanaca uvaljati ćevape, potom u prezle i pržiti sa dosta ulja.
U posebnu posudu pripremiti sos od datih sastojaka (sastojke dobro izmešati). Ćevape potopiti u sos i ostaviti da se ohlade.
Napomena: Služiti hladno.
Prijatno!
2 коментара:
Ukusno! :)
Slažem se.
Постави коментар