Icon Icon

Argentinski ćevap

Potrebno: 


  • 500g mlevenog mesa
  • 500g krompira kuvanih
  • 2 kaške prezli
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 žumanceta 
  • 1 celo jaje
  • soli po ukusu


Za sos: 

  • 250gr majoneza
  • jedno kiselo mleko
  • 100gr pavlake
  • jedan isceđen limun
  • 2 čena belog luka

Priprema: 

Krompir, mleveno meso, jaje, crn i beli luk pomešati i zamesiti smesu. Od smese oblikovati ćevape.  U sneg od belanaca uvaljati ćevape, potom u prezle i pržiti sa dosta ulja.
U posebnu posudu pripremiti sos od datih sastojaka (sastojke dobro izmešati). Ćevape potopiti u sos i ostaviti da se ohlade. 

Napomena: Služiti hladno. 



Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 коментара:

Анониман је рекао...

Ukusno! :)

Blog girl је рекао...

Slažem se.

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...