Ovaj recept preuzet je sa jednog sajta. Želela sam da ga objavim ovde kako bi se bolje upoznali sa našom narodnom tradicijom. Uživajte!
Potrebno:
2 glavice kupusa
600 g junećeg mesa
600 g svinjskog mesa
400 g suve slanine
400 g suvih rebara
3 suve crvene paprike
2 glavice crnog luka
2 čen belog luka
so, biber u zrnu, lorber, aleva paprika
600 g junećeg mesa
600 g svinjskog mesa
400 g suve slanine
400 g suvih rebara
3 suve crvene paprike
2 glavice crnog luka
2 čen belog luka
so, biber u zrnu, lorber, aleva paprika
Priprema:
Iseći juneće i svinjsko meso na kockice (da ne budu ni premale ni
prevelike). Suva rebarca iseći na komade. Luk iseckati na rebarca. U
grneni lonac kao podlogu staviti slaninu isečenu na listove, tako da se
popuni celo dno.
Kupusu odstraniti koren, preseci ga 8-10 delova i redjati ga preko slanine, pa poredjati red mesa i rebara, pa polovinu luka i aleve paprike, pa slaganje ponoviti još jednom pocevši od kupusa.
Vrh prekriti kupusom i crvenim paprikama. Ubaciti i koji čen belog luka. Naliti hladnom vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri oko 4-5 casova. Za vreme kuvanja nema mešanja, dovoljno je samo da se lonac povremeno prodrma, da ne bi zagorelo.
Uz svadbarski kupus služiti proju, crni luk, ljutu papriku i ljutu rakiju
Kupusu odstraniti koren, preseci ga 8-10 delova i redjati ga preko slanine, pa poredjati red mesa i rebara, pa polovinu luka i aleve paprike, pa slaganje ponoviti još jednom pocevši od kupusa.
Vrh prekriti kupusom i crvenim paprikama. Ubaciti i koji čen belog luka. Naliti hladnom vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri oko 4-5 casova. Za vreme kuvanja nema mešanja, dovoljno je samo da se lonac povremeno prodrma, da ne bi zagorelo.
Uz svadbarski kupus služiti proju, crni luk, ljutu papriku i ljutu rakiju
Prijatno!
2 коментара:
Dakako da je kuspus trazen jer u ovako dobrom cupu skuhan,svako bi ga pojeo...meni su ove glinene posude zakon za zimska jela,koja se duze kuhaju,dok vatra pucketa u sporetu u rerni se krcka jelo !!divota !!
U potpunosti se slažem sa Vama. Nema boljih posuda od glinenih. One čine jela ukusnijim i da zadrže prirodnu aromu.
Постави коментар