Predivan recept i veoma jednostavan za pripremanje. U inostranim zemljama poznatiji je kao "Victoria sponge cake"
Potrebno:
200g butera
200g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
4 osrednja jaja
200g brašna pomešanog sa praškom za pecivo + malo čistog brašna za zaprašivanje podloge
oko 6 kašika pekmeza od malina ili nekog drugog voća
250 ml pavlake za kuvanje
šećer u prahu za posipanje torte
Priprema:
Podmastiti i posuti brašnom dva pleha okruglog oblika (20cm) u kome će se peći podloga. Zagrejati rernu na 190C. U posebnu posudu stavite puter, šećer i ekstrakt vanile i mešajte sve dok se smesa ne ujednači. Zatim dodavajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje. Kada se smesa ujednačila dodati brašno i sve dobro izmešati. Smesu podeliti ravnopravno u plehove i peći 20 min. (dok ne naraste i ne dobije braon boju). Ostaviti da se ohladi u plehu, a zatim izvaditi i odložiti na žičani stalak dok se ne ohladi u potpunosti. Premazati jednu podlogu pekmezom i preko posuti pavlaku, a zatim preklopiti drugom podlogom. Posuti šećerom u prahu po želji.
Potrebno:
200g butera
200g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
4 osrednja jaja
200g brašna pomešanog sa praškom za pecivo + malo čistog brašna za zaprašivanje podloge
oko 6 kašika pekmeza od malina ili nekog drugog voća
250 ml pavlake za kuvanje
šećer u prahu za posipanje torte
Priprema:
Podmastiti i posuti brašnom dva pleha okruglog oblika (20cm) u kome će se peći podloga. Zagrejati rernu na 190C. U posebnu posudu stavite puter, šećer i ekstrakt vanile i mešajte sve dok se smesa ne ujednači. Zatim dodavajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje. Kada se smesa ujednačila dodati brašno i sve dobro izmešati. Smesu podeliti ravnopravno u plehove i peći 20 min. (dok ne naraste i ne dobije braon boju). Ostaviti da se ohladi u plehu, a zatim izvaditi i odložiti na žičani stalak dok se ne ohladi u potpunosti. Premazati jednu podlogu pekmezom i preko posuti pavlaku, a zatim preklopiti drugom podlogom. Posuti šećerom u prahu po želji.
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар