Icon Icon

Srpska proja

 Pravo iz narodne kuhinje za Vas!  Sliku sam pozajmila, a recept je univerzalan! Uživajte


Potrebno:
  • 600g kukuruznog brašna
  • 180g svinjske masti
  • 5 jaja
  • 1 šolja mleka i malo za dodatak po ukusu
  • soli





Priprema:
Šest stotina grama sveže mlevena, prosejana kukuruzna brašna staviti u sud za mešenje. Brašno posoliti i dodati 180g masti, 5 jaja i šolju mleka. Sve to mešati 10 minuta, a tada dodati još mleka, da masa postane redja. Okrugao pleh namazati mašću, masu usuti u pleh i peći na umerenoj vatri. Kada proja počne da rumeni, uzeti nož, umakati ga u rastopljenu mast i još nedopečenu proju iseći u male kvadrate. Vratiti proju ponovo u rernu i peći dok ne porumeni. Služiti uz podvarak, sarmu, kiseo kupus ili kao predjelo.




Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...