Pravo iz narodne kuhinje za Vas! Sliku sam pozajmila, a recept je univerzalan! Uživajte
Potrebno:
Priprema:
Šest stotina grama sveže mlevena, prosejana kukuruzna brašna staviti u sud za mešenje. Brašno posoliti i dodati 180g masti, 5 jaja i šolju mleka. Sve to mešati 10 minuta, a tada dodati još mleka, da masa postane redja. Okrugao pleh namazati mašću, masu usuti u pleh i peći na umerenoj vatri. Kada proja počne da rumeni, uzeti nož, umakati ga u rastopljenu mast i još nedopečenu proju iseći u male kvadrate. Vratiti proju ponovo u rernu i peći dok ne porumeni. Služiti uz podvarak, sarmu, kiseo kupus ili kao predjelo.
Potrebno:
- 600g kukuruznog brašna
- 180g svinjske masti
- 5 jaja
- 1 šolja mleka i malo za dodatak po ukusu
- soli
Priprema:
Šest stotina grama sveže mlevena, prosejana kukuruzna brašna staviti u sud za mešenje. Brašno posoliti i dodati 180g masti, 5 jaja i šolju mleka. Sve to mešati 10 minuta, a tada dodati još mleka, da masa postane redja. Okrugao pleh namazati mašću, masu usuti u pleh i peći na umerenoj vatri. Kada proja počne da rumeni, uzeti nož, umakati ga u rastopljenu mast i još nedopečenu proju iseći u male kvadrate. Vratiti proju ponovo u rernu i peći dok ne porumeni. Služiti uz podvarak, sarmu, kiseo kupus ili kao predjelo.
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар