Icon Icon

Sarma od kiselog kupusa na ulju

Divan narodni recept. Pronađen u jednom od srpskih kuvara samo za vas. Uživajte!





Potrebno:


  •  glavica kiselog kupusa od 1kg
  •  glavica crnog luka
  •  250 ml ulja
  •  vinska čaša vrele vode
  •  malo soli i bibera
  •  500g pirinča
  •  kašičica nane




Priprema: 

Glavicu kiselog kupusa od 1kg težine rastaviti na listove. Ako su listovi veliki, mogu se podeliti napola. Očistiti listove od žilica. Iseckati sitno poveću glavicu crnog luka i propržiti na 125ml ulja. Očistiti i oprati 500g pirinča i pošto je lik propržen, spustiti unutra i pirinač da se prži, posoliti i pobiberiti crnim biberom. Pošto se pirinač ispržio, naliti čašu za vino vrele vode da pirinač provri. Pre nego što se pirinač skine sa štednjaka dodati u njega kašičicu nane (bez ovog mirisa sarma nije dobra). Pripremljenim nadevom puniti sarme, ali one nikako ne smeju da budu velike. Poslagati sarme u šerpu u krug, naliti ih jednom vodenom čašom vruće vode i kad voda uvre skinuti ih sa štednjaka. Dobro zagrejati 125ml ulja i njime preliti sarme. Čim se preliju skloniti ih sa štednjaka. Jesti hladne.


Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...