Potrebno:
- glavica kiselog kupusa od 1kg
- glavica crnog luka
- 250 ml ulja
- vinska čaša vrele vode
- malo soli i bibera
- 500g pirinča
- kašičica nane
Priprema:
Glavicu kiselog kupusa od 1kg težine rastaviti na listove. Ako su listovi veliki, mogu se podeliti napola. Očistiti listove od žilica. Iseckati sitno poveću glavicu crnog luka i propržiti na 125ml ulja. Očistiti i oprati 500g pirinča i pošto je lik propržen, spustiti unutra i pirinač da se prži, posoliti i pobiberiti crnim biberom. Pošto se pirinač ispržio, naliti čašu za vino vrele vode da pirinač provri. Pre nego što se pirinač skine sa štednjaka dodati u njega kašičicu nane (bez ovog mirisa sarma nije dobra). Pripremljenim nadevom puniti sarme, ali one nikako ne smeju da budu velike. Poslagati sarme u šerpu u krug, naliti ih jednom vodenom čašom vruće vode i kad voda uvre skinuti ih sa štednjaka. Dobro zagrejati 125ml ulja i njime preliti sarme. Čim se preliju skloniti ih sa štednjaka. Jesti hladne.
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар