Potrebno:
Priprema: Kvasac razmutiti u toplom mleku, zatim dodati kašičicu šećera i malo brašna. Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Brašno sipati u posudu u kojoj ćete da mesite, napraviti rupu u sredini i sipati kvasac, ulje, so, dva žumanca i omekšali margarin. Zamesliti srednje meko testo, zatim razviti koru debljine 1 cm. Kalupom vaditi perece i ređati u pleh posut brašnom. Zatim umutiti belanca sa malo soli i premazati perece , pa posuti susamom. Peći na temperaturi od 200oC.
- 800g brašna
- pakovanje kvasca
- 2.5dl mleka
- 250g margarina
- 180g ulja
- 2 kašičice soli
- kašičica šećera
- 2 jaja
- 50g susama
Priprema: Kvasac razmutiti u toplom mleku, zatim dodati kašičicu šećera i malo brašna. Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Brašno sipati u posudu u kojoj ćete da mesite, napraviti rupu u sredini i sipati kvasac, ulje, so, dva žumanca i omekšali margarin. Zamesliti srednje meko testo, zatim razviti koru debljine 1 cm. Kalupom vaditi perece i ređati u pleh posut brašnom. Zatim umutiti belanca sa malo soli i premazati perece , pa posuti susamom. Peći na temperaturi od 200oC.
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар