Icon Icon

Perece

Potrebno:
  • 800g brašna
  • pakovanje kvasca
  • 2.5dl mleka
  • 250g margarina
  • 180g ulja
  • 2 kašičice soli
  • kašičica šećera
  • 2 jaja
  • 50g susama


Priprema: Kvasac razmutiti u toplom mleku, zatim dodati kašičicu šećera i malo brašna. Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Brašno sipati u posudu u kojoj ćete da mesite, napraviti rupu u sredini i sipati kvasac, ulje, so, dva žumanca i omekšali margarin. Zamesliti srednje meko testo, zatim razviti koru debljine 1 cm. Kalupom vaditi perece i ređati u pleh posut brašnom. Zatim umutiti belanca sa malo soli i premazati perece , pa posuti susamom. Peći na temperaturi od 200oC.

Prijatno! 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...