Icon Icon

Panj torta



 Potrebno za koru:

  •  12 belanaca
  • 7 kašika šećera
  • 7 žumanaca
  • 100g mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna

Fil:
  • 5 žumanaca
  • 125g šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2dl mleka
  • 250g butera
  • 125g šećera u prahu
  • 3 štangle čokolade

Grilijaš: 50g celih oraha i 50g šećera

Priprema: Umutiti belanca sa šećerom. Kada je umućeno dodati žumanca, mlevene orahe i brašno. Peći kao jednu ili dve kore.

Fil: Žumanca umutiti sa šećerom, dodati brašno i mleko i kuvati na pari. Umutiti buter i prah šećer. Ohlađenom kremu dodati buter pa ga podeliti na dva dela. U prvi deo dodati grilijaš (upržiti šećer i u njega dodati cele orahe, promešati i razliti u ovlažen sud. Kada se ohladi - samleti!). Ovim filom premazati koru i uviti rolat, a zatim oblikovati panj. U drugi deo fila dodati otopljenu čokoladu i premazati tortu. Viljuškom napraviti šare koje će dočarati koru. Servirati hladno!

Prijatno!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...