Potrebno za koru:
- 12 belanaca
- 7 kašika šećera
- 7 žumanaca
- 100g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
Fil:
- 5 žumanaca
- 125g šećera
- 2 kašike brašna
- 2dl mleka
- 250g butera
- 125g šećera u prahu
- 3 štangle čokolade
Grilijaš: 50g celih oraha i 50g šećera
Priprema: Umutiti belanca sa šećerom. Kada je umućeno dodati žumanca, mlevene orahe i brašno. Peći kao jednu ili dve kore.
Fil: Žumanca umutiti sa šećerom, dodati brašno i mleko i kuvati na pari. Umutiti buter i prah šećer. Ohlađenom kremu dodati buter pa ga podeliti na dva dela. U prvi deo dodati grilijaš (upržiti šećer i u njega dodati cele orahe, promešati i razliti u ovlažen sud. Kada se ohladi - samleti!). Ovim filom premazati koru i uviti rolat, a zatim oblikovati panj. U drugi deo fila dodati otopljenu čokoladu i premazati tortu. Viljuškom napraviti šare koje će dočarati koru. Servirati hladno!
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар