Icon Icon

Testenina sa crvenim sosom

Svi putevi vode u Rim...





Potrebno:


  • 2 kašike maslinovog ulja
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 800g paradajza
  • 2 kašike kuvanog paradajza
  • 400g testenine
  • soli i crnog mlevenog bibera po ukusu
  • seckani peršun za dekoraciju

Priprema: Zagrejati ulje u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodati crni luk i kuvati 3 minuta uz povremeno mešanje ili dok ne omekša. Ispasirati čena belog luka i dodati u tiganj. Mešati još minut. Potom dodati iseckani paradajz, kao i kuvani paradajz. Smesu kuvati na jakoj vatri dok ne počne da ključa, a potom dodati peršun kuvati još 6-7 minuta na srednjoj vatri, dok se sos ne zgusne, posoliti i začiniti po ukusu. U medjuvremenu, kuvati testeninu u slanoj, ključaloj vodi dok ne bude al dente. Dobro procediti testeninu i servirati je u tanjire. Testeninu preliti pripremljenim sosom i dekorisati po ukusu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...