Svi putevi vode u Rim...
Potrebno:
Potrebno:
- 2 kašike maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 800g paradajza
- 2 kašike kuvanog paradajza
- 400g testenine
- soli i crnog mlevenog bibera po ukusu
- seckani peršun za dekoraciju
Priprema: Zagrejati ulje u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodati crni luk i kuvati 3 minuta uz povremeno mešanje ili dok ne omekša. Ispasirati čena belog luka i dodati u tiganj. Mešati još minut. Potom dodati iseckani paradajz, kao i kuvani paradajz. Smesu kuvati na jakoj vatri dok ne počne da ključa, a potom dodati peršun kuvati još 6-7 minuta na srednjoj vatri, dok se sos ne zgusne, posoliti i začiniti po ukusu. U medjuvremenu, kuvati testeninu u slanoj, ključaloj vodi dok ne bude al dente. Dobro procediti testeninu i servirati je u tanjire. Testeninu preliti pripremljenim sosom i dekorisati po ukusu.
0 коментара:
Постави коментар