Recept sam pronašla na kesici C ideja za pileće rolnice, pa sam odlučila da probam. Malo sam izmenila sastojke, ali originalni recept možete pronaći na samom pakovanju.
Za rolnice:
- 150gr listića šunke
- 100 - 150gr listića sira
- 300gr pilećih grudi (belog mesa)
- kesica c začina za pileće rolnice sa šunkom i sirom
Za bešamel sos:
- 2-3 kašike brašna
- mleka po ukusu
Priprema: Iseći pileće belo meso na tanje šnicle. Složiti tri sloja (listić sira, listić šunke, listić pilećih šnicli), a zatim formirati rolnicu. Ponoviti postupak na sve ostale šnicle. Rolnice probiti čačkalicom, pa ih redjati u pleh.
U posebnu šerpicu staviti 2-3 kašike brašna i na laganoj vatri dodavati mleko uz neprestano mešanje. Skinuti sa vatre, ostaviti da se malo ohladi, potom dodati sadržaj kesice, dobro umešati i preliti rolnice . Bešamel sos treba da bude malo redji, kako bi se lakše umešao sastav kesice C začina i radi lakšeg preliva rolnica.
Rolnice peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 30 minuta. Izvadite čačkalice i servirati toplo.
Napomena: U zavisnosti od veličine šnicli, listiće sira možete deliti na pola.
0 коментара:
Постави коментар