Icon Icon

Makarone sa sirom

Sjajno jelo! Za pripremu potrebno je manje od sat vremena.



Potrebno: 


  • dve kriške hleba (najbolje tosta) 
  • 3 kašike putera
  • pakovanje makarona
  • 1 čeno belog luka sitno iseckanog
  • 1 kašičica senfa
  • 3 kašike brašna
  • 500ml mleka
  • 320g trapist sira

Priprema: 

1. Zagrejati rernu na 200oC. Iseći hleb na parčiće. U pleh staviti kašičicu putera i poredjati parčiće hleba. Ostaviti u rerni da se hleb zapeče oko 6 minuta. ( Kada se zapeče sa jedne, okrenuti na drugu stranu)
2. Za to vreme prokuvati makarone u loncu. Preostali maslac rastopiti u posebnoj šerpi. Dodati beli luk i senf i mešati jedan minut. Potom umešajte brašno, ponovo mešajte minut pa dodajte mleko. Mešati 5 minuta dok se smesa ne ujednači. Skinuti sa vatre i lagano umešati 260g sira. 
3. Izvaditi pleh iz rerne. Dodati makarone u pleh, a potom preliti sosom. Iseći još malo hleba i posuti po vrhu, pa narendati ostatak sira. Peći oko 20 minuta.

Napomena: Za dodatno ukrašavanje po vrhu može se ,umesto običnog sira, koristiti parmezan. Stvar je ukusa.


Prijatno!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...