Sjajno jelo! Za pripremu potrebno je manje od sat vremena.
- dve kriške hleba (najbolje tosta)
- 3 kašike putera
- pakovanje makarona
- 1 čeno belog luka sitno iseckanog
- 1 kašičica senfa
- 3 kašike brašna
- 500ml mleka
- 320g trapist sira
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 200oC. Iseći hleb na parčiće. U pleh staviti kašičicu putera i poredjati parčiće hleba. Ostaviti u rerni da se hleb zapeče oko 6 minuta. ( Kada se zapeče sa jedne, okrenuti na drugu stranu)
2. Za to vreme prokuvati makarone u loncu. Preostali maslac rastopiti u posebnoj šerpi. Dodati beli luk i senf i mešati jedan minut. Potom umešajte brašno, ponovo mešajte minut pa dodajte mleko. Mešati 5 minuta dok se smesa ne ujednači. Skinuti sa vatre i lagano umešati 260g sira.
3. Izvaditi pleh iz rerne. Dodati makarone u pleh, a potom preliti sosom. Iseći još malo hleba i posuti po vrhu, pa narendati ostatak sira. Peći oko 20 minuta.
Napomena: Za dodatno ukrašavanje po vrhu može se ,umesto običnog sira, koristiti parmezan. Stvar je ukusa.
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар