Icon Icon

Lisnate kiflice

Recept za ove kiflice je jedinstven. Kiflice možete puniti ili ih jednostavno jesti prazne. Vaš je izbor, uživajte!


Potrebno:
  • 500ml mleka
  • 1,5 kg brašna ( možda će vam biti dovoljna i manja količina)
  • pakovanje kvasca - 40g
  • 100ml ulja
  • 3 jaja
  • 250g margarina
  • 1 kašičica  šećera
  • 2 kaišičice soli

Priprema:

U  mlako mleko staviti kvasac, šećer, 2 kašičice brašna i ostaviti da naraste. U veliku posudu izmešati 1kg brašna, margarin i so i gnječiti dok se sastojci ne sjedinje. Smesi zatim dodati mleko, jaja i ulje. Po potrebi postepeno dodavati 500g (ili manje)  brašna dok testo ne bude mekano i glatko pod rukom. Ostaviti testo da naraste 30min, a  zatim ga razviti i od njega praviti kiflice. Kiflice posuti susamom i  peći u rerni 30 min na temperaturi od 220oC.

Napomena: Kako bi kiflice bile rumene potrebno je umutiti jedno žumance i premazati ih!



Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...