Recept za ove kiflice je jedinstven. Kiflice možete puniti ili ih jednostavno jesti prazne. Vaš je izbor, uživajte!
- 500ml mleka
- 1,5 kg brašna ( možda će vam biti dovoljna i manja količina)
- pakovanje kvasca - 40g
- 100ml ulja
- 3 jaja
- 250g margarina
- 1 kašičica šećera
- 2 kaišičice soli
U mlako mleko staviti kvasac, šećer, 2 kašičice brašna i ostaviti da naraste. U veliku posudu izmešati 1kg brašna, margarin i so i gnječiti dok se sastojci ne sjedinje. Smesi zatim dodati mleko, jaja i ulje. Po potrebi postepeno dodavati 500g (ili manje) brašna dok testo ne bude mekano i glatko pod rukom. Ostaviti testo da naraste 30min, a zatim ga razviti i od njega praviti kiflice. Kiflice posuti susamom i peći u rerni 30 min na temperaturi od 220oC.
Napomena: Kako bi kiflice bile rumene potrebno je umutiti jedno žumance i premazati ih!
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар