Posebna vrsta musake, ništa manje ukusna nego što izgleda. Možete je poslužiti kao predjelo. Uživajte! Zahvaljujem sestri koja mi je pomogla u pripremi ovog sjajnog jela!
Potrebno :
- 1 kg krompira
- 300 gr seckanih mariniranih šampinjona
- 300 gr dimljene slanine
- 4 jaja
- glavica luka
- ulje
- so i mleveni biber
- 2 kašike pavlake
Priprema :
U tiganju sa zagrejanim uljem pržiti slaninu iseckanu na kockice, polovinu sitno iseckanog luka i sitno iseckane šampinjone. Posoliti i pobireiti. Zatim uzeti keramički sud u kome ćete peći musku, poprskajte ga lukom po dnu i poređajte tanke krugove krompira. Potom nanesite fil koji smo prethodno pripremili. U veću duboku posudu umešajte pavlaku i 4 jaja. Ovom smesom prelijte fil. Naređajte i preostale krugove krompira, prelijte sa 200 ml mleka. Peći 60 min na 200 oC.
|
1. |
|
2. |
|
3. |
|
GOTOVO! |
Služiti toplo. Prijatno! :)
0 коментара:
Постави коментар