Icon Icon

Gurmanska musaka

Posebna vrsta musake, ništa manje ukusna nego što izgleda. Možete je poslužiti kao predjelo. Uživajte! Zahvaljujem sestri koja mi je pomogla u pripremi ovog sjajnog jela!


Potrebno : 

  • 1 kg krompira
  • 300 gr seckanih mariniranih šampinjona
  • 300 gr dimljene slanine
  • 4 jaja
  • glavica luka
  • ulje
  • so i mleveni biber
  • 2 kašike pavlake

Priprema :

U tiganju sa zagrejanim uljem pržiti slaninu iseckanu na kockice, polovinu sitno iseckanog luka i sitno iseckane šampinjone. Posoliti i pobireiti. Zatim uzeti keramički sud u kome ćete peći musku, poprskajte ga lukom po dnu i poređajte tanke krugove krompira. Potom nanesite fil koji smo prethodno pripremili. U veću duboku posudu umešajte pavlaku i 4 jaja. Ovom smesom prelijte fil. Naređajte i preostale krugove krompira, prelijte sa 200 ml mleka. Peći 60 min na 200 oC.


1.




2.

3.
GOTOVO!



Služiti toplo. Prijatno! :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...