Pogledala sam ovaj recept na odličnom blogu Mamina jela. Odlučila sam da ga isprobam, jer me je recept veoma zainteresovao. Mogu vam reći da je veoma lako za spremanje. Želim sa vama da podelim ovaj recept da i vi probate. Recept takodje možete pronaći na sajtovima Coolinarika i Blic žena!
Potrebno:
Priprema:
Odvojiti pola solje mleka i u mlako dodati secer i kvasac. Kada kvasac nadodje zamesiti glatko testo sa brasnom, ostalim mlekom i uljem. Ostaviti da testo nadodje, oko 1 sat. Zatim ga premesiti, napraviti 12 loptica i ostaviti da i one narastu dok ne udvostruce velicinu. U jednoj vecoj serpi prokuvati vodu, dodati so (tek kada voda prokuva, uvek tako, jer slana voda sporije prokuvava), stavljati pogacice i kuvati dva, tri minuta (Po Majinom predlogu pogačice možete kuvati 10-15 sekundi. Ako smatrate da nije dovoljno, produžite vreme po ukusu). Pogacice okenite u vodi jer ne budu potpuno potopljene osim kada se tek stave, ali odmah isplivaju na povrsinu. Staviti ih zatim na kratko na kuhinjski papir da se ocede, a onda redjati u podmazanu tepsiju, posuti susamom i peci oko pola sata na 200 stepeni. Nije ih potrebno nicim premazivati, dobiju sjaj a i glatkocu zbog prethodnog kuvanja u vodi.
Potrebno:
- 1/2 kg. brasna
- 2,5 dcl. mleka
- 6 kasika ulja
- 1 kasikice secera
- 1 kasikice soli + 1 kasikica za vodu u kojoj
- ce se kuvati pogacice
- 1 kvasac
Priprema:
Odvojiti pola solje mleka i u mlako dodati secer i kvasac. Kada kvasac nadodje zamesiti glatko testo sa brasnom, ostalim mlekom i uljem. Ostaviti da testo nadodje, oko 1 sat. Zatim ga premesiti, napraviti 12 loptica i ostaviti da i one narastu dok ne udvostruce velicinu. U jednoj vecoj serpi prokuvati vodu, dodati so (tek kada voda prokuva, uvek tako, jer slana voda sporije prokuvava), stavljati pogacice i kuvati dva, tri minuta (Po Majinom predlogu pogačice možete kuvati 10-15 sekundi. Ako smatrate da nije dovoljno, produžite vreme po ukusu). Pogacice okenite u vodi jer ne budu potpuno potopljene osim kada se tek stave, ali odmah isplivaju na povrsinu. Staviti ih zatim na kratko na kuhinjski papir da se ocede, a onda redjati u podmazanu tepsiju, posuti susamom i peci oko pola sata na 200 stepeni. Nije ih potrebno nicim premazivati, dobiju sjaj a i glatkocu zbog prethodnog kuvanja u vodi.
Nadam se da će vam ovakve ispasti! |
Prijatno!
2 коментара:
Upravo su mi savršeno uspele, ali sam ih kuvala samo 10-15 sekundi sa svake strane.
:)
Nadam se da su bile i ukusne?! :)
Постави коментар