Icon Icon

Američke palačinke


Potrebno:

  • 135g brašna
  •  1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  •  2 kašike šećera
  • 130 ml mleka
  • 1 veliko jaje ( umućkano u posebnoj činiji)
  •  2 kašike istopljenog putera (ostaviti ga da se ohladi) ili maslinovog ulja 
  • malo ulja
  
Priprema:  

Stavite  brašno, prašak za pecivo, so i šećer u veliku posudu. U drugu posudu lagano umutiti mleko,ulje i jaje a zatim dodati istopljeni puter i sve ponovo promešati. Sadržaj iz druge posude dodati u veliku posudu  i lagano gnječiti viljuškom sve dok se ne dobije testo. Sve grudvice će mešanjem polako nestati. Ostavite testo da odstoji nekoliko minuta. Stavite tiganj na ringlu, parče butera i zagrejte na srednjoj vatri. Sipajte smesu kutlačom u tiganj ( ako je tiganj veliki da može da prži dve palačinke slobodno dodajte duplu količinu smese u tiganj! ). Smesa će izgledati veoma gusta, ali takva treba da bude! Sačekajte da vrh palačinke počne da pušta mehuriće, a zatim je okrenite i kuvajte dok obe strane ne porumene. Palačinka treba da naraste 1cm. Ponovite princip sve dok ne iskoristite celu smesu. Poslužite uz javorov sirup ( ili neki drugi sirup ) i dodajte još butera ako želite! 



Pripremanje ovog jela traje manje od 40 minuta! Prijatno! 





 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 коментара:

Анониман је рекао...

odlicne,porcija dovoljna za 2 osobe :)

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...