Potrebno:
- Pakovanje trakastih makarona
- 300g mlevenog mesa
- 3 glavice luka
- 500g kečapa
- 4 čena belog luka
- 750ml mleka
- 2-3 kašike brašna
- 50g margarina ili putera
- 2 čaše rendane šargarepe
- 300g rendanog trapista
Priprema:
Prokuvati makarone i ocediti ih. Za to vreme iseći sitno crni luk, malo ga propržiti, pa dodati mleveno meso i beli luk. Kada bude skoro gotovo - dodati kečap (zavisno od ukusa).
Od brašna, mleka i putera pripremiti bešamel sos. Kada bude postignuta gustina sosa, dodati šargarepu i trapist, pa umešati da se dobije jedinstvena celina.
U podmazan pleh napraviti red testenina, posuti crvenim sosom. Potom ponovo dodati red makarona, pa posuti bešamel sos. Postupak ponoviti dok se ne potroši materijal za pripremu jela. (Najbolje bi bilo da crveni sos bude na samom vrhu)
Služiti toplo.
0 коментара:
Постави коментар