Icon Icon

Kupinovo vino sa medom

Budući da je divlja kupina trenutno aktuelna, odlučila sam da objavim proveren recept za kupinovo vino.



Potrebno:



  • 3,5kg kupina
  • 700g šećera
  • 450g meda

Priprema:


Kupine oprati, izgnječiti i izmešati sa šećerom. Dobojenu kašu sipati u staklenu teglu, ostaviti prazan prostor od vrha u razmaku od nekoliko cm. Teglu pokriti gazom, zategnuti i vezati. Ostaviti na hladno mesto 10 dana. Nakon pomenutog perioda, procediti vino kroz gazu i dodati mu med. Ponovo sipati vino u tegle, zatvoriti gazom i ostaviti da stoji 7 dana. Vino ponovo procediti nakon 7 dana i postupak ponoviti još dva puta po 10 dana. Sipati vino u flaše. Flaše ostaviti otvorene i prekriti ih salvetom ili krpom. Flaše zatvoriti tek pošto se završi vrenje (oko 30 dana).

Napomena: vrenje je gotovo kada se prekine izdvajanje pene po površini flaše.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...