Sigurno je dugo prošlo od kada nisam objavljivala zanimljive recepte. Evo sada počinjem od slatkih užitaka i malih majstorija! Uživajte! :)
Torta je veoma laka za pripremu i neverovatno jednostavna. Garantujem da ćete uživati!
Potrebno:
Priprema:
U veliku plastičnu posudu izlomiti plazmu rukama na komadiće srednje veličine ( Prelomiti svaki štapić najmanje 4 puta ). Zatim iseći žele bombone ( seći ih po izboru, najbolje je na sitne kockice ) i dodati ih u lomljenu plazmu. Takođe iseći krem bananice na sitne kockice i dodati ostaloj smesi. Preko dodati suvo grožđe ( može i ne mora). Ceo sadržaj posude izmešati, posuti čašu soka ( ili više dok ne bude srednje mekano ) i ponovo izmešati. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi.
U posudu za mućenje dobro umutiti margarin. Zatim dodati 3 žimanceta i sve ponovo umutiti. Smesu iz posude za mućenje pomešati sa plazmom iz druge posude. Gnječiti sve dok smesa ne počne da se sjedinjava. Potom preneti na tacnu i oblikovati tortu. Umutiti šlag i filovati tortu po izboru.
Napomena: Tortu možete posuti bombonicama ili dodati neke od vidova dekoracije. Takođe možete izbaciti suvo grožđe ako ga ne volite.
Torta je veoma laka za pripremu i neverovatno jednostavna. Garantujem da ćete uživati!
Potrebno:
- 450g plazme
- 100g suvog grožđa
- 200g žele bombona
- 3 krem bananice
- 1 margarin
- 3 žumanceta
- 2dl gaziranog soka od pomorandže ( po potrebi možete dodati i više)
- 150g šlag krema ( šlag mutiti sa kiselom vodom)
Priprema:
U veliku plastičnu posudu izlomiti plazmu rukama na komadiće srednje veličine ( Prelomiti svaki štapić najmanje 4 puta ). Zatim iseći žele bombone ( seći ih po izboru, najbolje je na sitne kockice ) i dodati ih u lomljenu plazmu. Takođe iseći krem bananice na sitne kockice i dodati ostaloj smesi. Preko dodati suvo grožđe ( može i ne mora). Ceo sadržaj posude izmešati, posuti čašu soka ( ili više dok ne bude srednje mekano ) i ponovo izmešati. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi.
U posudu za mućenje dobro umutiti margarin. Zatim dodati 3 žimanceta i sve ponovo umutiti. Smesu iz posude za mućenje pomešati sa plazmom iz druge posude. Gnječiti sve dok smesa ne počne da se sjedinjava. Potom preneti na tacnu i oblikovati tortu. Umutiti šlag i filovati tortu po izboru.
Napomena: Tortu možete posuti bombonicama ili dodati neke od vidova dekoracije. Takođe možete izbaciti suvo grožđe ako ga ne volite.
Prijatno! Uživajte!
0 коментара:
Постави коментар