Icon Icon

Američka pita II


 

Potrebno: 
  • pola kašičice soli
  • 100 g margarina
  • par kašika hladne vode
  • 600 g očišćenih jabuka
  • 3 kasike oraha
  • 3 kašike pšeničnog griza
  • 1 kašika gustina
  • 130 g šecera
  • 1 kesica šecera u prahu
  • 1 kašičica cimeta
  • 450 g brašna

Priprema: Brašno posuti direktno po radnoj površini i dodati mu 30g šećera i so, pa sve lepo izmešati. Margarin iseckan na kockice dodati toj smesi. Zatim gnječiti smesu sve dok se ne pretvori u mrvice. Smesi dodavati kašike vode uz neprestano gnječenje (potrebno je dodavati kašiku po kašiku vode). Kada ste dobili jedinstvenu smesu podelite je u dve jufke u odnos 1:5. Jufke zatim staviti u kesu i odložiti u frižider na 30 minuta.


Nadev: Za nadev iseći jabuke, očistiti ih od semenki i izrendati.
U drugu posudu pripremite drugu smesu tako što ćete pomešati orahe,cimet, vanilin šećer, gustin, šećer  i pšenični griz.


Od veće jufke razvući koru i njome obložiti posudu u kojoj će se pita peći. Zatim dodati 2,5 kaščica suve smese, pa preko jabuke. Ponovo posuti suvu smesu, pa jabuke i sve dok ne potrošite sastojke.

Napomena: Suva smesa treba da bude na vrhu poslednjeg sloja.

Od manje jufke iseći trake širine 1cm i dužine kolika je posuda. Poredjati trakice po dužini, a zatim drugi sloj trakica poprečno prebaciti preko njih tj. isplesti mrežu. Zatim pitu premzati belancem.  Rernu zagrejati na 250
 ̊C. Pitu peći 10 minuta, a zatim smanjiti na 170 ̊C i peći još oko 45 minuta. Pečenu pitu posuti šećerom u prahu i služiti toplu. 




Prijatno!

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...