Veoma jednostavan recept. Uživajte uz ove divne kolačiće.
Potrebno:
Za testo:
2dl ulja
1,5 čaša brašna
4 jaja
1 čaša vode
Za fil:
2 pudinga od vanile
7 dl mleka
2 dl slatke pavlake
malo šećera u prahu
2 dl slatke pavlake
malo šećera u prahu
Priprema:
Čašu ulja i čašu vode staviti u šerpu i prokuvati, skinuti s ringle i
dodati 1,5 čaša brašna. Mešati smesu neko vreme,
možete povremeno vraćati na ringlu, dok testo ne počne da se odvaja od
stranica.
Smesu malo ohladiti na sobnoj temperaturi, a onda je staviti u frižider. Kada se smjesa ohladi dodajte 4 jaja, ali jedno po jedno jaje (tek kad jedno jaje dobro umešate dodajete drugo) Rernu zagrijete na 220 stepeni.U nenamašćenu tepsiju vadite testo kašikicom za kafu, obavezno ostavljajte dovoljno razmaka između jer će nadoći ( kad ispunite tepsiju, vratite se i još po jednom na svaku kuglicu dodajte još testa, malo manje nego prvi put).
Smesu malo ohladiti na sobnoj temperaturi, a onda je staviti u frižider. Kada se smjesa ohladi dodajte 4 jaja, ali jedno po jedno jaje (tek kad jedno jaje dobro umešate dodajete drugo) Rernu zagrijete na 220 stepeni.U nenamašćenu tepsiju vadite testo kašikicom za kafu, obavezno ostavljajte dovoljno razmaka između jer će nadoći ( kad ispunite tepsiju, vratite se i još po jednom na svaku kuglicu dodajte još testa, malo manje nego prvi put).
Pecite otprilike 7
minuta, a zatim smanjite temperaturu na otprilike 110 stepeni, pecite jos 15 minuta na toj temperaturi.
Kada se ohlade presecite ih na pola.
Fil:
Fil:
Skuvati dva pudinga od vane u 7 dl mlijeka, i zasladiti po ukusu. Umutiti 2 dl slatke pavlake sa malo šećera u prahu, a kada se
puding ohladi u njega dodati umućeno smesu i sve dobro izmiksovati.
Smesom puniti krofne. Preko posuti šećer u prahu ili dekorisati po ukusu!
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар