Icon Icon

Jednostavna čokoladna torta

Savršen recept za ljubitelje slatkiša. Pronašla sam ovaj recept na jednom odličnom sajtu. Uživajte!



Potrebno:

Za tortu:
  • 225g  brašna
  • 350g šećera   
  • 85g kakao praha 
  • 1,5 kašičice praška za pecivo
  • 1,5 kašičice sode bikarbone       
  • 250ml mleka
  • 125 ml ulja       
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 250ml ključale vode
  • 2 jaja

Za čokoladni preliv:
  • 200g čokolade
  • 200ml običnog mlečnog krema


Priprema:

Zagrejte rernu na 180oC . Podmažite dva pleha.
Za tortu staviti sve sastojke osim ključale vode u veliku posudu. Koristeći drvenu kašiku ili električni mikser sjediniti smešu i lepo ujednačiti. Zatim dodati ključalu vodu i mešati, smesa će postati potpuno jednaka i glatka.Podeliti smesu u dva pleha i peći u rerni 25-35 min tj. dok vrh ne postane tvrd na dodir i torta lepo ispečena. Ostaviti tortu da se ohladi u plehu, pre nego što je izvadite.
Za preliv zagrejte čokoladu i krem na tihoj vatri dok se ne istopi. Skloniti tiganj ili šerpicu sa vatre i mešati smesu dok se ne ujednači. Ostavite da se ohladi 1-2h ili dok ne postane dovoljno gust da se razmaže po torti. Uzmite oštricu noža i obrežite oko kolača u tiganju, kako bi mogli da izvadite smesu napolje. Nanesite malo čokolade preko jednog od kolača, a zatim ovaj drugi zalepite za njega. Prenesite tortu na tacnu i premazute čokoladom uz pomoć noža za filovanje. Možete dodati bombonice ili ukrasiti po želji.



Napomena: Ako želite veći sloj torte, onda slobodno možete podeliti smesu u tri pleha i filovati po istom postupku!


Uživajte! Prijatno!

       

        

     

       

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...