Savršen recept za ljubitelje slatkiša. Pronašla sam ovaj recept na jednom odličnom sajtu. Uživajte!
Potrebno:
Za tortu:
- 225g brašna
- 350g šećera
- 85g kakao praha
- 1,5 kašičice praška za pecivo
- 1,5 kašičice sode bikarbone
- 250ml mleka
- 125 ml ulja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 250ml ključale vode
- 2 jaja
- 200g čokolade
- 200ml običnog mlečnog krema
Priprema:
Zagrejte rernu na 180oC . Podmažite dva pleha. Za tortu staviti sve sastojke osim ključale vode u veliku posudu. Koristeći drvenu kašiku ili električni mikser sjediniti smešu i lepo ujednačiti. Zatim dodati ključalu vodu i mešati, smesa će postati potpuno jednaka i glatka.Podeliti smesu u dva pleha i peći u rerni 25-35 min tj. dok vrh ne postane tvrd na dodir i torta lepo ispečena. Ostaviti tortu da se ohladi u plehu, pre nego što je izvadite.
Za preliv zagrejte čokoladu i krem na tihoj vatri dok se ne istopi. Skloniti tiganj ili šerpicu sa vatre i mešati smesu dok se ne ujednači. Ostavite da se ohladi 1-2h ili dok ne postane dovoljno gust da se razmaže po torti. Uzmite oštricu noža i obrežite oko kolača u tiganju, kako bi mogli da izvadite smesu napolje. Nanesite malo čokolade preko jednog od kolača, a zatim ovaj drugi zalepite za njega. Prenesite tortu na tacnu i premazute čokoladom uz pomoć noža za filovanje. Možete dodati bombonice ili ukrasiti po želji.
Napomena: Ako želite veći sloj torte, onda slobodno možete podeliti smesu u tri pleha i filovati po istom postupku!
Uživajte! Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар